Miért golfozzak?

REMEK!!!

Ha a kérdés már felmerült, akkor várunk szeretettel közösségünkben. Mi mindent megmutatunk neked.

De addig is néhány alapvető érv:

Élvezetes, mégis intenzív testmozgás

Golfozás közben folyamatosan talpon vagyunk: vagy a labdát ütjük, vagy épp sétálunk. Persze nem izzadunk le annyira mint az esti cross-fit edzésen, mégis a játék végére kellemesen elfáradunk és másnapra az izomláz is garantált. 18 lyuk lejátszása alatt körülbelül 1500 kalóriát égetünk el, melyet növelhetünk, ha a golffelszerelést a hátunkon visszük.

Jó hatással van az egészségre

A golfozók 5 évvel élnek tovább a sportnak köszönhetően. A golfozás fantasztikus kardiovaszkuláris testmozgás, mely számtalan fizikai és mentális előnnyel jár. A golf lendítés fejleszti az izomzatot és erősíti a mélyizmokat. A golfpályán megkívánt tempós gyaloglás megemeli a pulzusszámot, ami csökkenti a szívbetegségek kockázatát és segít az optimális koleszterinszint megőrzésében, hozzájárulva a krónikus betegségek – mint a különböző szívbetegségek, cukorbetegség, stroke vagy rák - megelőzéséhez.

Csökkenti a stresszt

A golf közismert, hogy enyhíti a hétköznapokban felgyülemlett stresszt. A friss levegő és a gyönyörű környezet, amelyek a golfjáték részét képzik, hozzájárulnak az endorfinok felszabadításához, így boldogabbak, nyugodtabbak és stresszmentesebbek lehetünk. Ehhez adódik a golfklubban zajló társadalmi interakció, beszélgetés a játékostársakkal egy pohár itallal, a klubház teraszán.

Új barátok szerzése

A golf egy remek lehetőség arra, hogy kapcsolatba lépjünk más emberekkel és új barátokat szerezzünk. A golf egy rendkívül társasági sport, hiszen a pályán való játék mindig 3 vagy 4 fős csapatokban zajlik. Attól olyan élvezetes ez a sport, hogy játszhatunk ismeretlenekkel, ismerőseinkkel, új barátainkkal, családtagjainkkal, akár gyerekeinkkel is. Pontosan emiatt, remek kapcsolatépítő lehetőség, hisz minőségi időt tölthetünk el együtt, miközben mindannyian fejlődünk és közös hobbinknak hódolunk.

Állandó kihívás

A golf új kihívások elé állít a saját tudásszintünknek megfelelően. Folyamatosan új helyzetekbe hoz, hisz sosincs két egyforma kör és mindig arra ösztönöz, hogy fejlődjünk. Ez a játék  kimozdít a komfortzónánkból, folyamatos motivációt biztosít és nem hagyja, hogy csak „üljünk a babérjainkon”.

Üzleti lehetőségek

“A legjobb üzletek a golfpályán köttetnek.” – tartja mondás és nem véletlenül. Sok éven át az emberek azért golfoztak, hogy üzleti kapcsolatokat építsenek. A golfpályán kialakuló kapcsolatok csodákat tehetnek az üzleti életben. A klub versenyeken való részvétellel lehetőség nyílik arra, hogy új emberekkel beszélgessünk akár 4 órán át és ezalatt rengeteg minden szóba kerülhet, például az üzlet. Érdemes leendő partnereinkkel is együtt golfozni, hisz a 18 szakaszos játék alatt megismerhetjük miként viselkednek az üzleti életen kívül.

Egyenlő esélyek mindenkinek

A golf talán az egyik legdemokratikusabb sport. Az igazi ellenfél nem a másik játékos, hanem a pálya és saját magunk. A versenyfeltételek, a pálya, az időjárás mindenki számára azonos, a siker pedig csak azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megküzdeni a pályával és saját magunkkal. Itt nem számít, hogy valaki alacsony vagy magas, vékony vagy dundi, férfi vagy nő, idős vagy fiatal, hisz minden golfozó önmagával, a saját képességeivel küzd.

Divat

A divat szerelmeseinek is tökéletes választás ez sport, hisz nem kell lemondjanak a hibátlan megjelenésről. A golf ugyanis lehetőséget nyújt, hogy csinos és elegáns mégis kényelmes ruhákban sportoljunk. A női golfruházatok tárháza végtelen, így mindenki biztosan megtalálja a számára „tökéletes” öltözetet.

Utazási lehetőség

A világ tele van szebbnél szebb golfpályákkal, melyek felkeresése és bejátszása rengeteg élményt nyújthat. Miért ne kötnénk össze a nyaralásunkat a kedvenc hobbinkkal, hisz Európa és a többi kontinens számos lehetőséget biztosít.

Golf Travel Hungary Kft.

Adószám: HU14006009

Engedélyszám: U-000869

IAGTO tagsági szám: 2405

Feliratkozás hírlevélre